Avui us explicare a com fer espaguetis sense gluten per a dues persones, que estan espectaculars!
Què he de comprar?
- 2 racions d’espaguetis
- 1 carbassó
- 1 ceba
- olives negres
- 1 -2 cullerades soperes de ceps secs (si no en teniu amb la pols de bolets n’hi ha prou)
- pols de ceps i cama-secs
- sal o gomasio (1 proporció de sal per 12 de sèsam)
- pebre
- oli d’oliva
- 1/2 got d’aigua
1. Agafem una o dues cullerada de ceps secs i els posem en remull en un plat fons amb aigua freda.
2. Tot seguit, posem 1l d’aigua en un cassó i el posem al foc mig; quan comenci a bullir hi posem 2 racions d’espaguetis i deixem que coguin 3 minuts, remenant amb una cullera de fusta de tant en tant. Es couen molt ràpid, així que no els deixeu més estona perquè sinó se us desfaran.
3. Mentre pelem el carbassó i el tallem a làmines ben petites i després tallades a trossets ben petits i fem el mateix amb la ceba.
4. En una cassola posem una espiral d’oli d’oliva, a foc fluix, i hi posem la ceba.
Anem remenant i quan comenci a agafar color, hi posem el carbassó. Tapem la cassola 5 minuts.
5. Mentre posem 1/2 culleradeta de postres de pols de ceps (sabor suau) i/o cama-secs (sabor fort) en 1/2 got d’aigua freda. Remenem bé i el posem a la cassola per sobre la ceba i el carbassó. Deixem que faci xup-xup 1min.
6. Quan s’hagi reduït tota l’aigua (vigilem de tenir el foc ben fluix i la cassola tapada) i tanquem el foc i afegim els espaguetis a la cassola.inut i hi posem 5-6 olives negres.
7. Posem dos pessics de sal o de gomasio per
sobre, i un xic de pebr e i remenem bé amb la cullera de fusta de
manera que quedi ben barrejates (senceres o tallades), i els ceps que
havíem posat en remull
Espero que us agradi!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada